Kennisbank

Kennisbank

In Overijssel zijn al veel pauzelandschappen opnieuw in gebruik genomen. Deze kunnen als voorbeeld dienen voor het gebruik van een pauzelandschap in je eigen omgeving.

Ook buiten de provincie zijn veel voorbeelden van tijdelijk gebruik. Door hun grote verscheidenheid laten ze zien dat er vaak meer mogelijk is dan je zou denken.

De kennisbank is een verzameling van informatie over tijdelijk gebruik. Hierin vind je informatie uit de provincie Overijssel, uit andere delen van Nederland maar ook uit de rest van de wereld.

De voorbeelden zijn onderverdeeld naar soort gebouw of terrein. Bij de voorbeelden uit Overijssel staan (voor zover bekend) gegevens over het gebruik: plaats, omvang, tijdsduur, wanneer beschikbaar ook de kosten en opbrengsten – financieel en anderszins. Deze kunnen helpen bij het opstarten van nieuwe initiatieven.

Indien mogelijk staan ook de initiatiefnemers en contactpersonen erbij. Als dat zo is, zijn deze beschikbaar voor verdere informatie.

Mis je een initiatief? Voeg het hier dan zelf toe.

Tegenwoordig wordt er ook onderzoek gedaan naar wat er nodig is om pauzelandschappen op een andere manier te gebruiken – wat werkt en wat werkt niet. Hier vind je de Plannen die zijn bedacht voor gebouwen, terreinen en gebieden.

Mensen denken ook na over mogelijkheden om gebieden met veel leegstaande gebouwen en braakliggende terreinen op een andere manier te ontwikkelen. De bedoeling daarvan is dat de pauzelandschappen nieuwe waarde kunnen krijgen voor hun omgeving en hun eigenaars. Deze nieuwe Ontwikkelingsmodellen en strategieën kan je hier lezen en downloaden.

Overzicht van de initiatieven in Overijssel

Initiatieven uit de hele wereld

Initiatiefnemers en organisaties

Ontwikkelingsmodellen en strategieën